Choď na obsah Choď na menu
 


Preco sa modlime k Marii?

https://www.slovoplus.sk/maria-kralovna-neba-i-země/

 

Katolicka cirkev si Pannu Mariu uctieva aj ako Matku MILOSRDENSTVA.

Casto v odpovedi na otazku – preco sa modlit k Marii, Jezisovej Matke, preco ruzenec…..

sa pouzije biblicka situacia zo zivota Pana Jezisa – svadba v Kani Galilejskej.

Nebolo vina. Velmi neprijemna situacia pre zenicha. Lenze zenich  nevie, co robit.  A bol tu Jezis, ktory o tom samozrejme vedel, ale “ este neprisla Jeho hodina” , este podla Bozieho planu neprisiel cas konat zazraky.  Boli tu aj apostoli, ale ti zrejme o nicom nevedeli alebo bola ich viera este prilis ludska a o nejaky zazrak prosit a verit, to by ich ani v ich fantazii zrejme nenapadlo.

A bola tu Maria, Jezisova Matka . A ta sa zacina PRIHOVARAT. Vravi: "Nemaju vino." Hoci Jezis dava najavo, ze jeho mimoriadny zasah nie je podla Bozieho planu, PREDSA na prihovor svojej Matky zazrak vykonal. Vodu premeni na vino po tom, co Maria vravi apostolom, aby urobili vsetko, co im povie.

Toto je priklad pre  mimoriadny zasah Bozi na prihovor Matky Jezisa. Jezis / ktoreho najvzacnejsou vlastnostou je milosrdenstvo/,vykona skutok milosrdenstva na prihovor Matky milosrdenstva.

http://www.spolocenstvonm.sk/prednasky/Modlitbaprihovoru1.pdf

http://cssr.cz/cz/page/139

V zivote sa stretavame s modlitbami prihovoru – skrze knazov a veriacich. Prosime tiez bliznych o modlitbu, prosime knazov o modlitbu. Existuju modlitebne skupiny, ktore sa venuju zvlast tejto sluzbe – modlitbe prihovoru . Rovnako prosime aj svatcov, aby sa za nas prihovarali. Aj v modlibe Ruzenca k Boziemu milosrdenstvu sa prihovarame za cely svet.

Nebo nie je “mrtve” miesto.  Nebo je zive. A katolici prosia aj Matku nasho Spasitela a Vykupitela, aby sa za nich prihovarala . Kto iny by bol blizsie k Srdcu Jezisa kde nie jeho vlastna Matka? 

To je cesta. Cesta Marie je  cesta Svetla. 

Jezis je Cesta, Pravda a Zivot, nie Maria. Ale Maria v sebe nosila Boha, On si ju vybral za svoju Matku,ked sa malo Slovo Bozie stat Telom. V jej srdci prebyva Boh – Najsvatejsia Trojica.  

 Maria je najvynesenejsi  priklad, ako Boha milovat, ako Boha posluchat, ako plnit Boziu volu. A preto katolici pouzivaju aj vyjadrenie cesta Marie. Na ceste Marie sme s Jezisovou Matkou, ktora nas vedie k svojmu Synovi, ktory je CESTA- pre nas vecny život. Maria a cesta k Jezisovi, nie je cestou, ktora vykupuje z hriechu, ale ktora vedie k Vykupitelovi, kltory nas z hriechu vykupuje .

Samozrejme, ze je dolezity vztah veriaceho cloveka k Bohu.  Prve Bozie prikazanie je o laske k Bohu.

Ale katolicki veriaci maju v mimoriadnej ucte aj  Jeziovu  Matku, ona priviedla Jezisa na svet – pre nas.

Ona bola zenou, ktora nahradila Evu- neposkvrnena a dokonale poslusna Bohu, dokonale milujuca Boha, dokonale verna Bohu. 

Maria bola Nevestou Ducha svateho.  V jej zivote konal Duch svaty dielo jedinecne, vynimocne.  Bola s apostolmi spojena v modlitbach  a zazili mimoriadne vyliatie Ducha svateho pre poslanie evanjelizacie a sirenie evanjelia, pre budovanie cirkvi.

Kto iny ako Maria ma intimnejsie spojenie s Duchom svatym? Tak preco ju neprosit o prihovor?

 

Kto iny by mohol mat SILNEJSI PRIHOVOR AKO MARIA?

 

Priklad modlitieb, ktore su prosbou o prihovor:

Slávna Matka Spasiteľa,hviezda morská putujúcich;brána nebies otvorená,buď pomocou padajúcich.

Zastaň nás, ó milostivá,veď keď si ty porodila svojho Boha, Stvoriteľa,
príroda sa zadivila.

Matka, ty si pred pôrodom i po ňom vždy panna bola;

oroduj vždy za nás hriešnych tam u nášho Spasiteľa

 

==================================================

Knazi Marianskeho knazskeho hnutia,ktori sa schadzaju na tzv.marianskych veceradlach a ktori sa zasvacuju Neposkvrnenemu Srdcu Marie a citaju state sukromnych posolstiev z tzv.Modrej knihy, citaju aj tieto slova:

Otcova spravodlivosť rozhodla zaplatiť utrpením a smrťou Syna, aby ste boli vykúpení.

Láska Synovho Srdca rozhodla, aby vás jeho Matka viedla ku spáse.

Pre vykupenie cloveka bola potrebna smrt Jezisa - Bozieho Syna na krizi, jeho utrpenie. Ale tento Syn Bozi je aj synom svojej Matky, z ktorej si vzal svoju ludsku prirodzenost - clovecenstvo - a ako Syn Matky na krizi rozhodol, ze Maria bude plnit ulohu Matky vsetkych dusi. Plni ju ako Nanebovzata Panna, Kralovna, ktoru korunoval jej syn pre jej ulohu  v Bozom Kralovstve, ktory chce Jezis zalozit v srdciach ludi tu na zemi. Jezis dal svojej Matrke ulohu, aby nas viela   a k jeho Srdcu - vsetkych ludi.

Preto vám, moji najmilší kňazi, hovorím: Nebojte sa, je to Matka, ktorá pre vás všetko zariaďuje. Nestarajte sa! Prenechajte každú svoju starosť môjmu Srdcu! (…

Buďte pripravení vidieť moje najväčšie divy! Dnes si pripomínate moje víťazstvo; skoro však všetci budete svedkami môjho najväčšieho triumfu.

Uloha Panny Marie v dejinach vykupenia je velka. Je to zena, o ktorej sa vravi v Apokalypse, zena ,ktora posliape hlavu Satana pre konecne vitazstvo na tejto zemi.  V knihe MKH sa pise, ze v case, ked bude vladnut aj v cirkvi temnota a satan sui bude mysliet, ze dosahuje svoje najvacsie vitazstvo, Panna Maria zasiahne a ZASIAHNE OSOBNE.

Vitazstvo Jej Neposkvrneneho Srdca bude 

vitazstvom Milosrdenstva Bozieho na tejto zemi.

Môj nepriateľ sa bude jedného dňa domnievať, že už slávi plné víťazstvo nad svetom, nad Cirkvou a nad dušami. Až vtedy zasiahnem ja – hrozne a víťazne – aby jeho porážka bola tým väčšia, čím väčšia bola jeho istota, že už navždy zvíťazil.

Čo sa teraz pripravuje, je niečo také veľké, že sa nikdy nič také nestalo od stvorenia sveta – preto to bolo všetko vo Svätom písme predpovedané. Už tam bol predpovedaný hrozný zápas medzi mnou, ,Ženou odetou slnkom‘ a červeným drakom – satanom, ktorému sa teraz darí zvádzať mnohých bludom bezbožníckeho marxizmu. Už tam je predpovedaný boj anjelov a mojich synov s prívržencami draka, vedenými odbojnými anjelmi. Predovšetkým bolo jasne predpovedané moje úplné víťazstvo.

https://narodnestretnutiemladeze.sk/wp-content/uploads/2017/12/04_O2H-zit-v-pravde_Mariina-cesta4_Pod-tvoju-ochranu.pdf

===========================================================

Maria je druha EVA.  Je druha Eva, ktorej ulohou je pomahat kazdemu cloevku na zemi, aby bol spaseny. Aby prijal milosrdnu Lasku Boha.  Prva Eva sa dala zviest duchom hada, satana. Maria prezila cely svoj zivot NEPOSKVRNENA: TOTA PULCHRA. Bez skvrny hriechu. Je ta, ktora ma Boziu Moc nad nepriatelom nasej spasy- nad diablom.

To co patri Bohu, Maria neberie pre seba.

Ked sa modlime k nej,

je to oslavovanie skutkov , ktore sam Boh vykonal v jej zivote a ktory prisiel na svet ,aby nas spasil cez tuto ZENU.

 

Katolici sa neklanaju k Marii, ako k Bohu,

Pannu Mariu si uctievaju ako Matku Spasitela.

Dokonca aj Luther povedal toto:Uctievanie Marie je zapisane do hlbok ludskeho srdca.“ 1.9.1522

Okrem toho, ze sa katolicki veriaci uchadzaju u Marii o jej prihovor, existuju modlitby, korymi si ju mimoriadne uctievaju. Modlitby, ktore oslavuju jej miesto v dejinach spasy. Modlitby vdaky Panne  Marii za jej zivot, za jej svatost. Uctievaju si ju ako mimoriadnu osobu, ktora Boha milovala, ako nikto iny na svete. Ona je jedinecna . je mimoriadne omilostena, a mimoriadne verna.

Je cela CISTA.

TOTA PULCHRA / latinsky/

Modlitba Velebi moja dusa Pana- je modlitba Panny Marie , je to biblicka modlitba. V tejto modlitbe je proroctvo o tom, ze si narody budu tuto Dceru Boziu uctievat.

 

Je rozdiel medzi uctievanim si Bohorodicky  / veneration/ a medzi klananim sa Bohu/ worship, adoration/.

Uz 7.cirkevny koncil v r.757 ucil rozlisovat.

LATRIA – adoracia , ktora patri Najsvatejsej Trojici - Boha chvalit, zvelebovat, vzdavat vdaky.

HYPER-DULIA – uctievanie Panny Marie ako Matky Boha

DULIA – uctievanie svatych a anjelov

Je mnoho miest v Starom zakone , kedy sa rozlisuje VENERATION od od LATRIE.

Napriklad Mojzis sa poklonil svojmu pribuznemu. Neznamenalo to vsak, ze sa mu klania ako Bohu.

Exod 18,7  Mojžiš vyšiel v ústrety svojmu tesťovi, poklonil sa mu a pobozkal ho. Vzájomne si zaželali pokoj a vošli do stanu.

http://www.farnosthrotovice.cz/news/latria-dulia-hyperdulia/

Niektori krestania vsak dokazuju, ze v Biblii neexistovalo rozlisovanie medzi latriou a duliou, ale iba jedno slovo SERVIRE - sluzit.

 

 Pokracovanie textu neskor...

 

Pozehnana si Maria, medzi zenami! A ja / Jezis/ svedcim, ze si pozehnana a najsvatejsia a stojis nad vsetkymi chormi anjelov.
Ty si ako zahrada kvetov, ktora je obklopena inymi vonavymi kvetmi, ale prevysujes kazdy z nich svojou vonou, krasou a cnostou.
Tieto kvety predstavuju vsetky vyvolene duse od Adama az do konca sveta. Su zasadene do zahrady sveta, pucia, kvitnu roznymi cnostami, ale medzi vsetkymi tymi , ktori boli a budu, si ty najvybornejsia vo VONI DOBROTY a POKORY, v KRASE PANENSTVA na zalubenie, v cnosti ZDRZANLIVOSTI.
Preto svedcim, ze si viac ako mucenici mojho utrpenia, viac ako vyznavaci v ich zdrzanlivosti, viac ako anjeli milosrdenstva a dobrej vole.
Kvoli tebe budem zasadzovat svoje slova do srdc mojich priatelov. Budu sa sirit ako vonave kvety a budu prinasat plody ako najsladsie a najchutnejsie palmove datle.

Slova Pana Jezisa pre svoj Matku z Knihy zjaveni od sv.Brigity Svedskej kap.52

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niektore sucasni teologovia sa dnes vyjadruju proti zasvacovaniu sa Neposkvrnenemu Srdu Panny Marie.

Vyznam zasvatenia sa, ktory sa praktizuje podla posolstiev zo sukromnych zjaveni, spociva v tom, ze Maria je v velkom boji,ktory cirkev zaziva v dobe, ktoru nazyvame Posledne casy, je Velka Vodkyna dusi, s ktorymi vitazi nad Satanom. Duse, ktore patria do jej armady a patria  Panne Marii, Matke Jezisa , prave pre tuto velku ulohu vo svete, pre vitazstvo Pana Jezisa , tj. pre vitazstvo Jeho Kralovstva- sa zasvacuju Marii, aby sa stali pouzitelni v rukach Bohorodicky  pre velke plany Boha. Kto iny ako Matka Jezisa pozna lepsie intrigy zleho a pozna lepsie Boziu volu?

Patrit tej, ktoru Kral celého stvorenia, nas Pan a Boh, Jezis Kristus vzal k sebe do neba - vyjadruje spiritualita TOTUS TUUS / som cely Tvoj/ , ktoru praktizoval aj sv.Jan Pavol II. Je to duchovna cesta sloboda dietata , ktore chce vylucne patrit Bohu.  Az do takej miery, ze chce byt nielen sluhom, ale otrokom / rob so mnou, ako sa Ti zapaci a pouzi ma, uplne podla vole Najvyssieho/.  Takyto clovek  nie je otrokom sveta, nie je otrokom vlastnych vasni, ci vlastnej vole. Nie je otrokom diabla,

Lit Gal 5,1  Kristus nás oslobodil, aby sme boli slobodní. Stojte teda a nedajte sa znova zapriahnuť do jarma otroctva.  

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Slávna Matka Spasiteľa,
hviezda morská putujúcich;
brána nebies otvorená,
buď pomocou padajúcich.

Zastaň nás, ó milostivá,
veď keď si ty porodila
svojho Boha, Stvoriteľa,
príroda sa zadivila.

Matka, ty si pred pôrodom
i po ňom vždy panna bola;
oroduj vždy za nás hriešnych
tam u nášho Spasiteľa.

 

II

Zdravas’, Kráľovná nebeská,
zdravas’, Pani ty anjelská;
koreň Jessov, nebies brána,
ty si svetu Svetlo dala.

Plesaj, Panna najslávnejšia,
ty zo všetkých najjasnejšia;
milostivá Panna čista,
pros vždy za nás Syna, Krista.

 

III

Zdravas’, Kráľovná, matka milosrdenstva;
život náš i sladkosť a nádej naša, zdravas’.
K tebe voláme, hriešni synovia Evy,
v tomto sĺz údolí stenajúci, plačúci.

A preto teda, Orodovnica naša,
obráť k nám tie svoje premilosrdné oči.
A nám Ježiša, ktorý je požehnaný
plod života tvojho, tam vo večnosti ukáž.

Ó milostivá a nad všetky pobožná,
ó presladká Panna, Matka Božia Mária.

IV

Pod tvoju ochranu sa utiekame,
svätá Božia Rodička.
Neodvracaj zrak od našich prosieb,
pomôž nám v núdzi
a z každého nebezpečenstva nás vysloboď,
ty, Panna slávna a požehnaná.

 

Zdravas’, Mária, milosti plná,
Pán s tebou,
požehnaná si medzi ženami
a požehnaný je plod života tvojho, Ježiš.

Svätá Mária, Matka Božia,
pros za nás hriešnych
teraz i v hodinu smrti našej.

 

VI

Svätá Panna Mária,
nenarodila sa tebe podobná
medzi ženami celého sveta,
dcéra a služobnica najvyššieho Kráľa,
nebeského Otca,
Matka nášho najsvätejšieho Pána
Ježiša Krista,
nevesta Ducha Svätého;
oroduj za nás
spolu so svätým Michalom archanjelom,
so všetkými nebeskými mocnosťami
a so všetkými svätými
u svojho najsvätejšieho a milovaného Syna,
Pána a Učiteľa.

 

Raduj sa, nebies Kráľovná,
    aleluja (aleluja),
lebo koho si nosila,
    aleluja (aleluja), z mŕtvych vstal jak predpovedal,
    aleluja (aleluja);
pros, aby nás k sebe prijal,
    aleluja (aleluja)

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Modlitba Anjel Pana

(Modlitba Anjel Pana 8, 13. 1. 2021 21:24)

Modlitba Anjel Pána:

Anjel Pána zvestoval Panne Márii a ona počala z Ducha svätého.
Zdravas', Mária...
Hľa služobnica Pána, nech sa mi stane podľa tvojho slova.
Zdravas', Mária...
A slovo sa telom stalo a prebývalo medzi nami.
Zdravas', Mária...

Oroduj za nás, svätá Božia Rodička.
Aby sme sa stali hodni Kristových prisľúbení.

Modlime sa
Bože, z anjelovho zvestovanie vieme, že tvoj Syn, Ježiš Kristus, sa stal človekom;
prosíme ťa, vlej nám do duše svoju milosť, aby nás jeho umučenie a kríž priviedli k slávnemu vzkrieseniu. Skrze Krista, nášho Pána. Amen.

Modlitba Anjel Pana 7

(Jarka, 13. 1. 2021 21:23)

“Modlitbu Anjel Pána sa v živote nikdy neprestanem modliť,” takto sa vyjadril kňaz pred mladými ľuďmi. A začal im rozprávať príbeh, pozorne ho počúvali:

V austrálskom meste Sydney sa hrával chlapček Eduard z protestantskej rodiny s katolíckymi deťmi. Keď sa na poludnie alebo večer ozvali kostolné zvony, deti sa prestali hrať a spolu sa modlili Anjel Pána. Šesť ročnému Eduardovi sa modlitba veľmi zapáčila a často krát sa ju modlil s ostatnými deťmi. Raz večer, keď ho matka ukladala do postele začal sa túto modlitbu nahlas modliť. Matka sa ho opýtala: “Kde si sa to naučil?” On odpovedal: “Malí Francúzi sa tak modlia.” Matka mu na to povedala: “Nech sa modlia ako chcú, ale ty sa to nesmieš modliť, lebo ináč ťa nepustím hrať sa s nimi,” chlapček musel poslúchnuť svoju mamu.
Keď bol starší z dlhej chvíle brával do rúk matkinu Bibliu, listoval v nej a čítal ju. Našiel tam, že Anjel zvestoval Panne Márii, to znamená, že v nej našiel slová modlitby, ktorú sa modlieval s kamarátmi. Raz keď takto čítal Bibliu, matka vstúpila do izby a on jej povedal: “Mama aj v tvojej Biblii je to, čo som sa ja modlil s Francúzmi.” Matka mu vytrhla Bibliu z rúk a povedala: “Nikdy sa neopováž poučovať svoju matku!” Rozumel si, a už buď ticho.

Odvtedy sa Eduard začal potajomky modlievať modlitbu “Anjel Pána zvestoval Panne Márii…” A pozoroval, že táto modlitba ho vedie k stále hlbšej viere v Boha a k stále vrúcnejšiemu zjednoteniu s Bohom a preto, keď bol šestnásť ročný, stal sa z neho katolík.

Tu sa kňaz vo svojom rozprávaní na chvíľu zastavil a potom dodal: “Viete, kto je ten šťastný mladík, ktorí sa stal hlboko veriacim človekom zásluhou modlitby “Anjel Pána…?” Som to ja Eduard Turkvell. Nakoniec dodal: “Modlitbu Anjel Pána sa v živote nikdy neprestanem modliť.

Modlitba Anjel Pana 6

(Jarka, 13. 1. 2021 21:21)

Tak ako aj ruženec je modlitba Anjel Pána ľudová, kristologická, mariánska a biblická. K modlitbe ruženca sa používa ruženec, k modlitbe Anjel Pána zvonia posvätené zvony kostolov.

Viac tu: https://modlitba-kristovej-cirkvi.webnode.sk/news/modlitba-anjel-pana/

Modlitba Anjel Pana 5

(Jarka, 13. 1. 2021 21:19)

Počiatok tejto modlitby sa datuje do roku 1231, keď brat Sindigardi z Arezza, ovplyvnený kázaním sv. Františka z Assisi, uvádza modlitbu Zdravas Mária slovami: „Anjel Pána povedal Márii“. V roku 1274 sv. Bonaventura radí spolubratom pozdraviť každý večer Pannu Máriu tromi Zdravasmi. Koncom 13. storočia sa v montecasínskom opátstve začína zvoniť ráno a večer k modlitbe Zdravas Mária. Dôležitým dátumom je rok 1456, keď chcel turecký paša Mohamed II. zasadiť smrtiaci úder západným kresťanským krajinám. Odpoveďou na túto jeho snahu je okružný list o modlitbe pápeža Kalista III. Ten nariaďuje obedné zvonenie, pri ktorom sa všetci kresťania majú zjednotiť v modlitbe a zvolávať na ohrozené kresťanstvo Božiu ochranu tromi Zdravasmi a modlitbou Otče náš. Konečnú podobu modlitbe Anjel Pána vtisol v roku 1571 pápež Pius V., ktorý ju vyzdvihol ako modlitbu pre celý deň, aby sprevádzala kresťanov ráno, na obed i večer. Šíriteľom tejto modlitby v zaalpskej oblasti sa stal sv. Peter Canisius.

Viac tu: https://modlitba-kristovej-cirkvi.webnode.sk/news/modlitba-anjel-pana/

Modlitba Anjel Pana - Velkonocny cas

(Jarka, 13. 1. 2021 21:14)

Pápež Benedikt XIV. vykonal definitívnu úpravu, keď nariadil, aby vo veľkonočnej dobe nahradila túto modlitbu modlitba Regina coeli.

Modlitba Anjel Pana 4

(Jarka, 13. 1. 2021 21:12)

Pán Ježiš zjavil svätej Gertrúde z Helfty, aké mu je milé vďaky vzdávanie za to, že sa stal človekom:
Kedykoľvek mi niekto vzdáva vďaku slovami »a Slovo sa Telom stalo» a ďakuje mi, že som sa kvôli ľuďom stal človekom, moja dobrota ma vždy prinúti, aby som k nemu zostúpil a obetoval z hĺbky svojho Srdca všetky zásluhy svojho svätého ľudstva a zdvojnásobil blaženosť tých, ktorí mi túto úctu preukazujú.

Modlitba Anjel Pana 3

(Jarka, 13. 1. 2021 21:11)


Skôr než Angelus nadobudol dnešnú podobu, prešiel niekoľkými fázami. V stredoveku bol v profánnej oblasti obyčaj, večer pri zakončení práce vyzváňať. Postupne sa vytvoril zvyk modliť sa pri tom Zdravas´ Mária.

V XI. storočia už to bol všeobecný zvyk. Na začiatku XIII. storočia nariadil Gregor IX. (1227-1241), aby sa veriaci modlili Zdravas´ za zvuku zvonov denne tiež ráno a večer.

O štyri roky neskôr nariadil koncil v Kolíne modlitbu Ave Maria trikrát denne ráno, na obed a večer za zvuku zvonu.

V roku 1262 nariadil svätý Bonaventúra, ako generálny predstavený františkánov, všetkým spolubratom, aby sa ráno a večer modlili tri Ave Maria. V roku 1287 to koncil v Exteri v Anglicku nariadil všetkým veriacim.

Ján XXII. bol prvým pápežom, ktorý túto modlitbu obdaril odpustkami. Príslušnú bulu vydal v roku 1318 v Avignone, kde vtedy pápeži sídlili. Táto bula sa ešte nezmieňuje o modlitbe na poludnie. Až Kalist III. (1455-1458) nariadil dodatočné poludňajšie zvonenie, ktoré má sprevádzať modlitba troch Zdravasov, aby sa tak vyprosila Božia pomoc vo vojne proti moslimským Turkom. Táto prax sa rýchlo rozšírila a v roku 1472 ju kráľ Ľudovít XI. predpísal pre celé Francúzsko.

Nevieme presne, odkedy pribudla k Zdravasom aj modlitba Anjel Pána. Isté však je, že svoju podobu získala táto modlitba za pápeža Pia V. (1566-1572), avšak bez záverečnej orácie. Tú pričlenil záväzne Benedikt XIV. vo svojom Breve zo 14. septembra 1742 ako podmienku pre získanie odpustkov. Ďalší pápeži túto prax vždy podporovali a obdarovali odpustkami.

Modlitba Anjel Pana 2

(Jarka, 13. 1. 2021 21:08)


V malom mariánskom ofíciu, ktoré bolo vydané za Pia V. v druhej polovici XVI. storočia, sa objavuje modlitba Anjel Pána takmer v dnešnej podobe: Stojí tam: "Keď ráno, na obed a večer zvoní zvon k anjelskému pozdravu, modlíme sa: Angelus Domini nuntiavit Mariae, et Maria concepit de Spiritu Sancto. Ave Maria ... Ecce ancilla Domini, fiat mihi secundum verbum tuum. Ave Maria ... Et Verbum caro factum est et habitavit in nobis. Ave Maria ... Všetkým, ktorí sa túto modlitbu zbožne modlia, udeľuje sa odpustok 15 dní."

Modlitba ANJEL PANA 1

(Jarka, 13. 1. 2021 21:07)

.V čase rýchleho reformovania modlitieb a liturgie vyhlásil Pavol VI.: "Čo sa týka modlitby Anjel Pána, chceli by sme čo najnaliehavejšie odporučiť, aby táto modlitba zostala zachovaná. Táto modlitba nepotrebuje žiadne reformy - za celú dlhú dobu svojej existencie nič nestratila na svojej kráse a lesku, jej štruktúra je jednoduchá a prevzatá zo Svätého písma, historický pôvod nás nabáda, aby sme sa modlili za mier a bezpečie, a svojím časovým rozložením posväcuje priebeh dňa podobne ako denná modlitba Cirkvi. Pripomína nám veľkonočné tajomstvo, pretože po zmienke o vtelení Krista prosíme, aby sme skrze jeho umučenie a kríž boli privedení ku sláve vzkriesenia. Veľká cena rozjímania o vtelení Krista, pozdrav Matke Božej a odovzdanie do jej milosrdenstva a príhovory majú stále nezmenšenú cenu. Aj pri zmenených časových okolnostiach zostávajú nezmenené denné úseky: Ráno, poludnie a večer sú pre väčšinu ľudí medzníky v ich práci a vytvárajú príhodné pozvanie ku krátkej chvíli modlitby." (Marialis Cultus)